Laadpaal thuis?

Een laadpaal voor thuis kopen kan knap lastig zijn, we krijgen regelmatig vragen zoals welke laadpaal heb ik nodig? En hoe werkt een elektrische laadpaal thuis precies? Geen zorgen, wij helpen je met de keuze en hebben antwoord op al je vragen.

Advies nodig?

Stap 1 van 3

Onze werkwijze.

Uw persoonlijke laadpaal voor thuis

1. Vrijblijvende offerte.

Bekijk onze laadstations, bij interesse kunt u geheel vrij blijvend het offerteformulier in vullen. Liever persoonlijk contact? Neem dan contact op via service@autolaadpalen.com of +31 085 105 1338

2. oriëntatie

Nadat u het offerte formulier heeft ingevuld en verzonden nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op. Een van onze specialisten oriënteert zich samen met u op uw situatie ter voorbereiding van de installatie.

3. montage/installatie

Na het oriënteren van uw persoonlijke situatie ontvang u een overeenkomst met betrekking tot de laadpaal en geleverde werkzaamheden. Wanneer deze akkoord is zullen wij het laadstation binnen 10 werkdagen bij u thuis installeren.

Laadpalen voor thuis

Heb jij een elektrische of hybride auto en ben jij op zoek naar een laadpaal voor thuis? Dan ben je hier aan het juiste adres. Het gebruik van een openbare laadpaal is niet altijd even efficient en praktisch en veel mensen in Nederland kiezen daarom voor een eigen laadpaal.

Maak de juiste keuze voor uw situatie

Je moet goed onderzoek doen naar alle mogelijkheden als je een laadpaal voor thuisgebruik wil aanschaffen. Er zijn behoorlijk wat onderlinge verschillen tussen alle merken, daarnaast is het belangrijk dat je een laadpaal koopt die bij je type auto past. Een aantal factoren die daarnaast meespelen zijn het budget en de elektrische aansluiting.

Welke elektrische laadpaal thuis?

Bij Autolaadpalen.com kun je op een eenvoudige manier achterhalen welk type laadpaal geschikt is voor je elektrische auto, klik hier om ons aanbod te bekijken of doe onderzoek naar alle auto merken met bijbehorende laadpaal. Op dit moment hebben wij een vast aanbod aan laadpalen voor thuis van de volgende merken:

Meest populaire laadpalen.

Keuze wat makkelijker maken?

Alfen, Eve Pro-line Bundel

Eve Single Pro-line, 3-Fase, 16A-11kW, Kabel (excl.)

839
excl. btw
 • 2 jaar garantie op de hardware
 • This is a tooltip

 • Support tijdens de installatie
 • Tijdens de installatie van deze bundel krijg je support. Alfen configuraties vooraf ingelezen

 • 6 maanden gratis E-Flux Plus
 • 6 maanden gratis E-Flux Plus abonnement 

 • 24/7 service en support
 • Autolaadpalen.com regelt jouw service afhandeling

Laadpaal + Service

Webasto, Bundel, Live 22

Live 22, 3-Fase, 32A-22kW, Kabel 4,5M (incl.), E-Flux

1199
excl. btw
 • 2 jaar garantie op de hardware
 • This is a tooltip

 • Support tijdens de installatie
 • Tijdens de installatie van deze bundel krijg je support. Alfen configuraties vooraf ingelezen

 • 6 maanden gratis E-Flux Plus
 • 6 maanden gratis E-Flux Plus abonnement 

 • 24/7 service en support
 • Autolaadpalen.com regelt jouw service afhandeling

Laadpaal + Service

Webasto Pure 22

Pure 22, 3-Fase, 32A-22kW, Kabel 4.5M T2 (incl.)

489
excl.btw
 • 22 kW vermogen per laadpunt
 • Handige wandmontage
 • Kabel van 4,5 of 7 meter
 • 3-fase uitvoering
Losse laadpaal

Wallbox Pulsar Plus

Pulsar Plus OCPP, 22kW, Type 2, Kabel 7M

669
excl.btw
 • Real-time inzicht in statistieken
 • Inclusief Wallbox backoffice
 • Optioneel: Load balancing
 • Compact en klein
Losse laadpaal
Bekijk hier het volledige assortiment, doe onderzoek naar het installeren van een laadpaal of lees meer in onze kennisbank!

Onze service.

Installatie, service & onderhoud

Wij regelen alles van A-Z, van installatie tot service en onderhoud.

Gecertificeerde specialisten

Onze monteurs en specialisten zijn gecertificeerd en hebben jaren ervaring.

Breed assortiment

Een breed assortiment aan merken, accessoires en installatiemogelijkheden.

Installatie aan huis

Wij komen uiteraard zelf de laadpaal voor uw elektrische auto installeren.

24/7 Klantenservice

Onze klantenservice is dag en nacht bereikbaar voor onze klanten.

Veilig betalen

Bij ons kun je de juiste laadpaal vinden en deze in een veilige omgeving betalen.

Persoonlijk advies?

Beantwoord een aantal korte vragen in ons offerte-formulier of neem contact op met onze experts om een afspraak in te plannen.

Welke laadpaal heb ik nodig?

Weet u niet zeker of een oplaadpaal kopen een slim idee is? Welke past bij uw auto model en/of merk? Selecteer uw huidig model of bekijk onze winkel categorieën en mogelijkheden.

Meest gestelde vragen over laadpaal thuis

Een laadpaal thuis of op het werk plaatsen is handig wanneer je je elektrische auto flexibel wil opladen. Door te kiezen voor een laadpaal aan huis heb je geen last meer van losse kabels en onbereikbare stopcontacten, daarnaast hoef je niet meer te hopen op de beschikbaarheid van een openbare laadpaal.

De aanschaf en installatie van een laadpaal  thuis is erg eenvoudig, doorgaans hoef je geen specifieke vergunning aan te vragen en kunnen onze monteurs snel voor je aan de slag. Kortom, door een vaste laadpaal te plaatsen hoef je niet meer bang te zijn dat je auto niet goed is opgeladen als je snel naar het werk moet.

Een laadpaal thuis laten plaatsen hoeft doorgaans geen probleem te zijn, het is alleen een slim idee om goed na te denken over hoe deze opgeladen moet worden. Indien je een eigen parkeerplek, garage of oprit hebt zijn er waarschijnlijk geen obstakels.

Woon je in een rijtjeshuis zonder eigen parkeerplek? Dan wordt de situatie al wat lastiger, meestal moet de thuis laadpaal dan bij een openbare parkeerplaats worden geplaatst.

 • Bij dit soort parkeerplaatsen komt dan een bord te staan dat aangeeft dat parkeren alleen toegestaan is voor elektrische auto’s, het reserveren van een parkeerplaats is dus niet mogelijk.
 • Het plaatsen van een laadpaal in een openbare ruimte kan dus wat lastiger worden, het kan verstandig zijn om navraag te doen bij de Gemeente om meer inzicht te krijgen in de regelgeving en vergunningen.

Goede vraag, maar een eenduidig antwoord bestaat er helaas niet. De kosten van laadpalen voor thuis kunnen namelijk behoorlijk verschillen. Denk daarbij aan de eenmalige aanschafkosten van een laadpaal, eventuele installatiekosten en je moet rekening houden met variabele kosten zoals het opladen van je elektrische auto.

 

Doorgaans kost de aanschaf en plaatsing van een laadpaal thuis tussen de 1000 en 1700 euro. De kosten voor het opladen van je elektrische auto liggen op ongeveer 3,5 cent per kilometer. Als je dit vergelijkt met een benzineauto ben je een stuk voordeliger uit, bij een benzine auto liggen de kosten namelijk op 11 cent per kilometer.

Laadpalen voor thuis.

Autolaadpalen.com levert en installeert diverse laadstations. Bekijk alle installatie mogelijkheden of vraag vrijblijvend advies aan door ons offerteformulier in te vullen.

Laadpaal installeren?
Laadpaal thuis plaatsen?

Op de hoogte blijven van acties en nieuwe modellen?

Aanmelden is gratis en veilig (We houden zelf ook niet van spam, en je e-mail wordt zeker niet met anderen gedeeld!)