Laadpaal subsidie?

Opzoek naar een installatie bedrijf voor laadpalen en onderhoud? Wij plaatsen voor u de laadpalen in combinatie met ons eigen monitoringsysteem.

Advies nodig?

Stap 1 van 3

Onze werkwijze.

Uw persoonlijk laadstation geïnstalleerd in 3 stappen.

1. Vrijblijvende offerte.

Bekijk onze laadstations, bij interesse kunt u geheel vrij blijvend het offerteformulier in vullen. Liever persoonlijk contact? Neem dan contact op via service@autolaadpalen.com of +31 085 105 1338

2. oriëntatie

Nadat u het offerte formulier heeft ingevuld en verzonden nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op. Een van onze specialisten oriënteert zich samen met u op uw situatie ter voorbereiding van de installatie.

montage/installatie

Na het oriënteren van uw persoonlijke situatie ontvang u een overeenkomst met betrekking tot de laadpaal en geleverde werkzaamheden. Wanneer deze akkoord is zullen wij het laadstation binnen 10 werkdagen bij u thuis installeren.

Inhoudsopgave

Overheidsinstanties en gemeentes stimuleren al enkele jaren het elektrisch rijden. Dit doen zij door middel van bepaalde subsidies voor onder andere de aanschaf van een elektrische auto en een laadpaal aan huis. Hierbij dien je wel rekening te houden met het verschil in subsidies voor particulier- en zakelijk gebruik. Daarnaast gelden er ook verschillende subsidieregelingen in verschillende gemeentes voor de aanschaf van laadpalen. Voor de aanschaf van een elektrische auto gelden nationale regelingen, maar voor laadpalen is dat dus net even anders. Daarom gaan wij jou op deze pagina meer vertellen over de subsidieregelingen voor laadpalen (zowel particulier als zakelijk).

Subsidie laadpaal voor particulier gebruik

Zoals je misschien al hebt vernomen gelden er voor de aanschaf van laadpalen geen landelijke regelingen. Daarnaast is het ook handig om te weten wanneer de aanschaf onder particulier gebruik valt. Zo kan het zijn dat je de auto gebruikt in jouw vrije tijd, maar er doordeweeks mee naar het werk rijdt. Toch is dit geen reden om de laadpaal op te geven als zakelijk gebruik. Sterker nog, dit is niet eens mogelijk wanneer je geen eigen onderneming hebt. Alle laadpalen die op een persoonlijke titel worden aangeschaft vallen namelijk onder particuliere laadpalen. Het is dan dus geen investering voor een onderneming en daarom zal je in dit geval alleen in aanmerking komen voor een particuliere subsidieregeling.

Voor de aanschaf van een particuliere laadpaal is er wel de mogelijkheid om aanspraak te maken op een subsidie. Deze kan worden verleend vanuit de gemeente en daarom is het verstandig om met hen contact op te nemen. Mocht jij niet beschikken over een eigen parkeerplaats? Dan kun je in veel gemeentes een gratis openbare laadpaal aanvragen. Het enige nadeel hiervan is dat iedereen gebruik mag maken van het openbare laadpunt. Vraag daarom altijd bij de gemeente na wat de mogelijkheden zijn in jouw situatie.

Subsidie laadpaal voor zakelijk gebruik

Het is soms lastig om erachter te komen of je in aanmerking komt voor een subsidie van een laadpaal. Dit komt omdat er grote verschillen zijn in de subsidieregelingen tussen de particulieren- en zakelijke sector. Daarnaast zijn er verschillende landelijke regelingen voor de aanschaf van een elektrische auto, maar gelden er voor laadpalen meestal regionale regelingen. Voor de zakelijke aanschaf van een laadstation gelden wel een aantal fiscale voordelen. Hierbij moet het laadpunt wel worden aangeschaft op naam van een onderneming en dienen als investering. Ben jij ZZP’er? Dan kan dat ook in een thuissetting.

Wil jij graag een zakelijke laadpaal aanschaffen? Dan dient jouw onderneming te voldoen aan een aantal voorwaarden. Zodra je in aanmerking komt voor de zakelijke aanschaf van een laadpaal zal je gebruik mogen maken van een aantal fiscale voordelen, namelijk de:

  • Milieu Investeringsaftrek (MIA)
  • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investering (VAMIL)
  • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA)

Voldoet jouw onderneming aan de voorwaarden voor de aanschaf van de zakelijke laadpaal? Dan mag jij als ondernemer gebruik maken van deze fiscale voordelen?

Afspraak maken voor de installatie van de laadpaal

Krijg jij subsidie voor jouw particuliere- of zakelijke laadpaal? Dan zal deze wel nog geïnstalleerd moeten worden. Voor particulieren geldt vaak een subsidieregeling voor de aanschaf van de laadpaal, terwijl je als onderneming gebruikt kunt maken van bepaalde fiscale aftrekken. In beide gevallen dient de laadpaal geplaatst te worden door professionals. Maak daarom bij de aanschaf een afspraak voor de installatie van het laadstation. Er zal dan eerst een schouwing plaatsvinden om te kijken wat de mogelijkheden zijn en wat de kosten zullen bedragen. Daarna maak je een vervolgafspraak om de laadpaal daadwerkelijk te laten installeren bij jouw thuis of bij jouw onderneming.

Welk laadstation heb ik nodig?

Weet u niet zeker welk laadstation past bij uw auto model en/of merk? Selecteer uw huidig model of bekijk onze winkel categorieën.

krachtstroom laadpaal

Laadpaal krachtstroom

Laadpaal krachtstroom Alles weten over laadpalen en krachtstroom? Lees meer of bekijk laadpalen die op krachtstroom werken in de shop of schakel direct met ons …

Read More →
kosten laadpaal

Laadpaal kosten

Laadpaal kosten? Alles weten over laadpalen en de kosten? Lees meer op deze pagina of bekijk laadpalen in de shop en schakel direct met ons …

Read More →
laadpalen subsidie

Laadpaal subsidie

Laadpaal subsidie? Opzoek naar een installatie bedrijf voor laadpalen en onderhoud? Wij plaatsen voor u de laadpalen in combinatie met ons eigen monitoringsysteem. VRIJBLIJVENDE OFFERTE …

Read More →
aanvragen laadpaal

Laadpaal aanvragen

Laadpaal aanvragen? Opzoek naar een installatie bedrijf voor laadpalen en onderhoud? Wij plaatsen voor u de laadpalen in combinatie met ons eigen monitoringsysteem. VRIJBLIJVENDE OFFERTE …

Read More →
leasen laadpaal

Laadpaal leasen

Laadpaal leasen? Opzoek naar een installatie bedrijf voor laadpalen en onderhoud? Wij plaatsen voor u de laadpalen in combinatie met ons eigen monitoringsysteem. VRIJBLIJVENDE OFFERTE …

Read More →