Laadpaal leasen?

Opzoek naar een installatie bedrijf voor laadpalen en onderhoud? Wij plaatsen voor u de laadpalen in combinatie met ons eigen monitoringsysteem.

Advies nodig?

Stap 1 van 3

Onze werkwijze.

Uw persoonlijk laadstation geïnstalleerd in 3 stappen.

1. Vrijblijvende offerte.

Bekijk onze laadstations, bij interesse kunt u geheel vrij blijvend het offerteformulier in vullen. Liever persoonlijk contact? Neem dan contact op via service@autolaadpalen.com of +31 085 105 1338

2. oriëntatie

Nadat u het offerte formulier heeft ingevuld en verzonden nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op. Een van onze specialisten oriënteert zich samen met u op uw situatie ter voorbereiding van de installatie.

montage/installatie

Na het oriënteren van uw persoonlijke situatie ontvang u een overeenkomst met betrekking tot de laadpaal en geleverde werkzaamheden. Wanneer deze akkoord is zullen wij het laadstation binnen 10 werkdagen bij u thuis installeren.

Inhoudsopgave

Wanneer jij de trotse eigenaar bent van een plug-in-hybride of een volledig elektrische auto dan kan een laadpaal leasen de ideale oplossing zijn. De prijzen voor een laadpunt aan huis kunnen erg uiteenlopen en variëren meestal tussen de €500 en €2.000. Hierbij gaat het alleen om de kosten van de laadpaal zelf. Daarnaast worden er nog kosten in rekening gebracht voor de installatie van het laadpunt. Deze hangen volledig af van de werkzaamheden die verricht moeten worden. Het kan daarom in sommige gevallen aantrekkelijk zijn om een laadpaal te leasen. Op deze pagina gaan wij jou daarom meer vertellen over de voordelen en mogelijkheden van een laadpaal leasen.

Een laadpaal leasen, huren of kopen?

Heb je een elektrische auto of plug-in-hybride? Dan is het handig als je deze voor de deur kunt opladen. In dat geval is het nodig om een laadpaal aan huis aan te schaffen. Hiervoor heb je verschillende mogelijkheden. Zo is er de mogelijkheid om een oplaadpunt te kopen, te huren of te leasen. Vaak is het lastig om de juiste laadpaal te vinden voor jouw auto, omdat er veel verschillende soorten auto’s zijn. Daarnaast moet je ook een passende laadpaal en laad kabel zien te vinden en dat kan veel tijd kosten.

Heb je een laadpaal en laadkabel gevonden die geschikt zijn voor jouw auto? Dan kun je deze kopen, maar bij sommige aanbieders is het ook mogelijk om de laadpaal te huren of te leasen. Het verschil tussen leasen en huren zit hem vooral in de periode dat je gebruik kunt maken van het laadpunt. Bij leasen betreft het namelijk een langere periode en kun je ervoor kiezen om de laadpaal te huren voor de tijd dat je in het bezit bent van de elektrische auto. Bovendien hoef je dan niet in één keer de volledige aanschafwaarde betalen, maar betaal je een vast bedrag per maand.

Moet ik installatiekosten betalen bij het leasen van een laadpaal?

Heb je ervoor gekozen om een laadpaal te leasen? Dan vraag jij jezelf waarschijnlijk of hoe het zit met de installatiekosten. De laadpaal moet namelijk wel op een zorgvuldige wijze worden aangesloten op het elektriciteitsnetwerk en hier zitten dan ook kosten aan verbonden. Deze worden bepaald aan de hand van de werkzaamheden die verricht moeten worden voor de installatie. Er zal daarom altijd eerst een schouwing plaats vinden voorafgaand aan de installatie. Op deze manier worden de kosten voor de installatie in kaart gebracht en zal er een offerte worden opgesteld. Gelukkig hoef jij jezelf geen zorgen te maken over hoge installatiekosten, omdat deze worden opgenomen in het maandelijkse leasebedrag.

Particulier of zakelijk leasen?

Het is voor zowel particuliere- als zakelijke klanten mogelijk om één of meerdere laadpalen te leasen. In beide gevallen is het dan ook mogelijk om de stroomkosten te verrekenen met de leasemaatschappij, werkgever of het bedrijf. Bovendien is het zelfs mogelijk om bepaalde tarieven te hanteren voor gebruikers van de laadpalen. Zo wordt er bijvoorbeeld een vast bedrag per kWh afgesproken, zodat iedere gebruiker evenveel betaald.

Laadpaal leasen, hoe doe ik dat?

Heb je een laadpaal nodig op het werk of voor thuis? Dan kun je deze bij sommige aanbieders leasen. Om het jou makkelijk te maken hebben wij hieronder een stappenplan gemaakt, zodat je precies kunt zien hoe het in zijn werkt gaat.

  1. Kies een geschikte laadpaal en laadkabel voor op je werk of bij jou thuis;
  2. Bepaal de looptijd (meestal 12 tot 60 maanden) en eventuele hoogte van de aanbetaling;
  3. Kies (indien mogelijk) voor installatie aan huis;
  4. Er zal een schouwing worden ingepland om de kosten in kaart te brengen;
  5. Je ontvangt een offerte van de kosten op basis van jouw persoonlijke wensen;
  6. Wordt de offerte goedgekeurd? Dan zal er een afspraak worden gemaakt voor de installatie.

Dit zijn een aantal stappen die je moet doorlopen wanneer je een laadpaal wilt leasen. Kijk altijd goed of leasen een mogelijkheid is bij de betreffende aanbieder.

Vergeet de installatie niet wanneer je kiest voor het leasen van een laadpaal

Wanneer je een laadpaal koopt, leaset of huurt is het van belang dat deze zorgvuldig wordt geïnstalleerd. Het is daarom verstandig om dit te laten doen door professionals. Meestal kan de installatie worden uitgevoerd door de aanbieder van de laadpaal of een elektricien. Kies je ervoor om de installatie te laten verrichten door de aanbieder? Dan is het verstandig om zo snel mogelijk een afspraak te maken. Er zal namelijk eerst een schouwing plaatsvinden om zo de volledige kosten in kaart te brengen. Vervolgens dien je nog een vervolgafspraak te maken voor de installatie van de laadpaal op het elektriciteitsnetwerk. Dit geldt zowel voor particuliere- als zakelijke klanten en hierbij maakt het ook niet uit of je de laadpaal leaset, huurt of koopt.

Welk laadstation heb ik nodig?

Weet u niet zeker welk laadstation past bij uw auto model en/of merk? Selecteer uw huidig model of bekijk onze winkel categorieën.

krachtstroom laadpaal

Laadpaal krachtstroom

Laadpaal krachtstroom Alles weten over laadpalen en krachtstroom? Lees meer of bekijk laadpalen die op krachtstroom werken in de shop of schakel direct met ons …

Read More →
kosten laadpaal

Laadpaal kosten

Laadpaal kosten? Alles weten over laadpalen en de kosten? Lees meer op deze pagina of bekijk laadpalen in de shop en schakel direct met ons …

Read More →
laadpalen subsidie

Laadpaal subsidie

Laadpaal subsidie? Opzoek naar een installatie bedrijf voor laadpalen en onderhoud? Wij plaatsen voor u de laadpalen in combinatie met ons eigen monitoringsysteem. VRIJBLIJVENDE OFFERTE …

Read More →
aanvragen laadpaal

Laadpaal aanvragen

Laadpaal aanvragen? Opzoek naar een installatie bedrijf voor laadpalen en onderhoud? Wij plaatsen voor u de laadpalen in combinatie met ons eigen monitoringsysteem. VRIJBLIJVENDE OFFERTE …

Read More →
leasen laadpaal

Laadpaal leasen

Laadpaal leasen? Opzoek naar een installatie bedrijf voor laadpalen en onderhoud? Wij plaatsen voor u de laadpalen in combinatie met ons eigen monitoringsysteem. VRIJBLIJVENDE OFFERTE …

Read More →