Alles weten over laadpalen en krachtstroom? Lees meer of bekijk laadpalen die op krachtstroom werken in de shop of schakel direct met ons installatieteam.
Uw persoonlijk laadstation geïnstalleerd in 3 stappen.
Bekijk onze laadstations, bij interesse kunt u geheel vrij blijvend het offerteformulier in vullen. Liever persoonlijk contact? Neem dan contact op via service@autolaadpalen.com of +31 085 105 1338
Nadat u het offerte formulier heeft ingevuld en verzonden nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op. Een van onze specialisten oriënteert zich samen met u op uw situatie ter voorbereiding van de installatie.
Na het oriënteren van uw persoonlijke situatie ontvang u een overeenkomst met betrekking tot de laadpaal en geleverde werkzaamheden. Wanneer deze akkoord is zullen wij het laadstation binnen 10 werkdagen bij u thuis installeren.
Ben jij de eigenaar en bestuurder van een mooie plug-in-hybride- of volledig elektrische auto? Dan is een laadpaal voor thuis niet te missen. Daarbij zijn er wel verschillende type auto’s die ieder zo zijn eigen kenmerken heeft. Zo is het bij het ene model mogelijk om gebruik te maken van een 3-fase aansluiting, terwijl andere modellen dit niet aankunnen.
Wanneer we een aantal jaar terug gaan in de tijd (2018) waren er nog maar 60 verschillende modellen elektrische auto’s op de weg. Naar verwachting zullen er in 2021 meer dan 200 verschillende modellen rond rijden. Hiervan zullen er ongeveer 90 volledig elektrische- en 110 plug-in-hybride auto’s zijn.
Een oplaadpunt voor thuis kan de druk op de laadinfrastructuur laten afnemen. Daarnaast biedt het ook veel voordelen voor de eigenaren van een elektrische auto. Zo kun je de auto altijd voor de deur opladen en hoef jij jezelf geen zorgen te maken over een lege accu.
Ook is stroom thuis goedkoper dan bij een openbaar oplaadpunt. Bij zo’n oplaadpunt worden er namelijk extra kosten in rekening gebracht door de aanbieder van de laadpaal en de laadpas. Hierdoor ben je dus altijd duurder uit. Een groot voordeel van deze openbare oplaadpunten is dat je ook met een elektrische auto lange afstanden kunt afleggen.
Het laadvermogen van een elektrische- of plug-in-hybride auto speelt een belangrijke rol bij het kiezen van een laadpaal. Dit is namelijk de maximale snelheid waarmee de accu van de auto kan worden opgeladen.
Daarnaast wordt dit laadvermogen bepaalt door de groepen in de meterkast en het aantal ampère dat geleverd wordt. Hierbij heb je wel verschillende aansluitingen die van elkaar verschillen in laadsnelheid.
Zo heb je een standaard 1-fase aansluiting die met één kabel door het huis loopt. Wil je de elektriciteit graag versnellen? Dan kun je ervoor kiezen om een nieuwe groep aan te maken voor een 3-fase aansluiting. De stroom wordt dan via 3 kabels geleverd, waardoor een elektrische auto sneller kan opladen.
Om jou uit te kunnen leggen hoe het laadvermogen wordt berekend geven wij jou eerst een klein lesje in volt, ampère en watt. Bij het berekenen van het maximale laadvermogen wordt er namelijk altijd gerekend met deze eenheden. Volt (V) staat voor voltage en is in Nederland standaard 230V. De term staat voor de hoeveelheid spanning op de aansluiting.
Ampère (A) is ook een bekende term en wordt gebruikt om aan te geven wat de grootte is van de hoeveelheid stroom, ook wel de stroomsterkte genoemd. Mocht je dus 2 ampère gebruiken van de 16? Dan heb je nog 14 ampère over voor andere apparaten. Het uiteindelijke vermogen (watt) wordt berekend door het aantal Volt met het aantal ampère te vermenigvuldigen.
Iedere meterkast beschikt over een 1-fase aansluiting die kan worden gebruikt voor een 1-fase laadpaal. Er wordt dan standaard gebruik gemaakt van 230 volt en 16 ampère. Hierdoor ontstaat er een maximaal laad vermogen van 3,7 kW. Dit is voldoende voor plug-in-hybride auto’s, omdat dit het maximale laadvermogen is dat deze auto’s aan kunnen.
De berekening voor het maximale laadvermogen gaat als volgt: het gaat om een 1-fase aansluiting met een spanning van 230V en een grootte van 16A. De som wordt dan 1 (aantal fases) x 230 (voltage) x 16 (ampère) = 3680 watt. Dit wordt ook wel aangeduid als 3,7 kWh. Mocht je een elektrische auto hebben met een vermogen van 50 kW? Dan zal de auto na 13,5 uur volledig zijn opgeladen (50 kilowatt / 3,7 kilowatt per uur = 13,51).
Naast deze standaard eenheden kan het ook zijn dat er 32A wordt geleverd. In dat geval is het mogelijk om met 7,3 kWh te laden. Het nadeel hiervan is alleen dat je dan de volledige aansluiting benut. De 1-fase aansluiting kan in dit geval snel overbelast raken wanneer er ook nog andere elektrische apparaten worden gebruikt. Hiervoor zijn gelukkig wel diverse oplossingen in het leven geroepen:
De 3-fase laadpaal wordt ook wel de laadpaal op krachtstroom genoemd. De laadpaal levert namelijk krachtstroom wat ervoor zorgt dat een elektrische auto veel sneller kan opladen.
Wij krijgen regelmatig de vraag: “Kun je iedere elektrische auto opladen met krachtstroom?” Nee, niet iedere elektrische auto kun je opladen met krachtstroom. Dit hangt namelijk volledig af van het maximale laadvermogen van de auto. Bij plug-in-hybride auto’s ligt het maximale laadvermogen op 3,7 kWh. Heb je een volledige elektrische auto? Dan liggen de maximale laadsnelheden meestal hoger, maar dit verschilt ook weer per model en type. Houdt hier dus ten alle tijden rekening mee bij het kiezen van een geschikte laadpaal.
Een elektrische auto opladen met krachtstroom kan alleen via een 3-fase laadpaal. Mocht jij dit thuis graag willen? Dan is het van belang dat je eerst op zoek gaat naar een geschikte 3-fase laadpaal. Vervolgens maak je direct een afspraak voor een schouwing bij jou thuis. Er komt dan namelijk iemand langs om te kijken wat de mogelijkheden zijn en de kosten worden gelijk in kaart gebracht. Zodra je akkoord gaat kun je een afspraak maken voor de installatie van de laadpaal. Vraag direct een offerte aan of bekijk alle laadpaal merken.
Weet u niet zeker welk laadstation past bij uw auto model en/of merk? Selecteer uw huidig model of bekijk onze winkel categorieën.
Laadpaal krachtstroom Alles weten over laadpalen en krachtstroom? Lees meer of bekijk laadpalen die op krachtstroom werken in de shop of schakel direct met ons …
Laadpaal kosten? Alles weten over laadpalen en de kosten? Lees meer op deze pagina of bekijk laadpalen in de shop en schakel direct met ons …
Laadpaal subsidie? Opzoek naar een installatie bedrijf voor laadpalen en onderhoud? Wij plaatsen voor u de laadpalen in combinatie met ons eigen monitoringsysteem. VRIJBLIJVENDE OFFERTE …
Laadpaal aanvragen? Opzoek naar een installatie bedrijf voor laadpalen en onderhoud? Wij plaatsen voor u de laadpalen in combinatie met ons eigen monitoringsysteem. VRIJBLIJVENDE OFFERTE …
Laadpaal leasen? Opzoek naar een installatie bedrijf voor laadpalen en onderhoud? Wij plaatsen voor u de laadpalen in combinatie met ons eigen monitoringsysteem. VRIJBLIJVENDE OFFERTE …