Laadpaal kosten?

Alles weten over laadpalen en de kosten? Lees meer op deze pagina of bekijk laadpalen in de shop en schakel direct met ons installatieteam.

Advies nodig?

Stap 1 van 3

Onze werkwijze.

Uw persoonlijk laadstation geïnstalleerd in 3 stappen.

1. Vrijblijvende offerte.

Bekijk onze laadstations, bij interesse kunt u geheel vrij blijvend het offerteformulier in vullen. Liever persoonlijk contact? Neem dan contact op via service@autolaadpalen.com of +31 085 105 1338

2. oriëntatie

Nadat u het offerte formulier heeft ingevuld en verzonden nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op. Een van onze specialisten oriënteert zich samen met u op uw situatie ter voorbereiding van de installatie.

montage/installatie

Na het oriënteren van uw persoonlijke situatie ontvang u een overeenkomst met betrekking tot de laadpaal en geleverde werkzaamheden. Wanneer deze akkoord is zullen wij het laadstation binnen 10 werkdagen bij u thuis installeren.

Inhoudsopgave

Ben jij de eigenaar van een elektrische auto? Dan is een laadpaal bij jouw thuis en werk niet te missen. Hier zitten natuurlijk wel wat kosten aan verbonden en daarom gaan wij jou op deze pagina er meer over vertellen. Naast dat er kosten zijn verbonden kan het ook mogelijk zijn dat je gebruik kunt maken van bepaalde subsidies. Deze subsidies zijn in het leven geroepen om de aanschaf van een elektrische auto te stimuleren. Bovendien komen er ieder jaar steeds meer elektrische auto’s op de weg en dat vraagt natuurlijk om meer oplaadpunten.

Wat kost een laadpaal thuis?

De kosten voor een laadpaal thuis verschillen sterk per type laadpaal en type auto. Zo is er voor iedere elektrische auto weer een andere laadpaal geschikt. De laadpaal kosten kunnen daarom variëren tussen de €500 en €2.500. Daarnaast zijn de totale kosten ook afhankelijk van de laadpaal installatie, locatie en de toepassing. Daarom wordt er altijd eerst een bezoek gebracht aan de woning voordat er daadwerkelijk een laadpunt wordt geïnstalleerd. Vervolgens wordt er een offerte gemaakt van de kosten voor een eigen laadpaal/

Naast de kosten voor een laadpaal en de installatie thuis zijn er ook nog variabelen kosten. Dit zijn de kosten die je maakt voor het opladen van de auto. Deze hangen volledig af van de manier van opladen. Zo is het mogelijk om een abonnement te nemen of gebruik te maken van een laadpas. De kosten voor thuisladen liggen gemiddeld rond de 3,5 cent per kilometer en dat is een flink verschil vergeleken met de gemiddelde 11,5 cent per kilometer voor benzine auto’s. Met een laadpaal kopen kun je dus flink wat kosten besparen op lange termijn.

Kosten elektrische laadpaal op het werk

Wanneer je in een elektrische auto rijdt is het niet alleen handig om thuis een laadpaal te plaatsen, maar ook op het werk. De auto is dan na het werk weer volledig opgeladen voor de terugreis naar huis. Zo weet je zeker dat je nooit met een lege accu naast de weg komt te staan. Bovendien zijn er verschillende subsidies aanwezig voor bedrijven die één of meerdere laadpunten willen realiseren op hun terrein. Hierdoor worden de laadpaal kosten voor bedrijven al een stuk lager, zodat zij hun personeel ook makkelijker kunnen stimuleren om een elektrische auto aan te schaffen.

Met een laadpaal thuis kosten besparen

Een van de voornaamste redenen om over te stappen op een elektrische auto is dat je kosten kunt besparen op brandstof. Wanneer we namelijk uitgaan van een gemiddeld kilometrage van Nederlanders (13.000 km per jaar) bespaar je flink. Zo ben je met een benzine auto die 1 op 12 rijdt ongeveer €1.860 kwijt aan brandstof per jaar (uitgaand van een literprijs van €1,72).

Kies je voor een elektrische auto die met een 30 kWh accu maar liefst 170 kilometer kan rijden? Dan betaal je ongeveer tussen de €700 en €800 per jaar om dezelfde afstand af te leggen. Zo kun je tot maar liefst €1.000 per jaar besparen op brandstof en zal je de laadpaal kosten voor thuis er al snel uithalen.

Een landpaal thuis is niet mogelijk, wat nu?

In sommige gevallen is het niet mogelijk om een laadpaal te plaatsen op je eigen terrein. Mocht dit het geval zijn? Dan zijn er twee verschillende mogelijkheden. Zo is het mogelijk om een laadpunt in de buurt te zoeken waar je de auto kunt opladen of om een aanvraag te doen bij de gemeente. Het is soms namelijk mogelijk om een laadpunt voor het huis te laten plaatsen vanuit de gemeente. Er zitten dan geen laadpaal kosten verbonden aan de installatie. Wel is het zo dat het landpunt door iedereen mag worden gebruikt. Houdt hier dus ten alle tijden rekening mee.

Afspraak maken voor de installatie

Heb je al uitgezocht welk merk laadpaal je het meest interessant vindt? Dan is het slim om direct een afspraak te maken voor de installatie. Er komt dan namelijk eerst iemand een kijkje nemen bij jouw woning om te bepalen wat de mogelijkheden zijn. Vervolgens wordt er een offerte opgesteld en wanneer deze wordt goedgekeurd zal de installatie zo spoedig mogelijk plaatsvinden. De kosten voor de installatie hangen volledig af van het merk, het type, de aanbieder en de thuissituatie.

Welk laadstation heb ik nodig?

Weet u niet zeker welk laadstation past bij uw auto model en/of merk? Selecteer uw huidig model of bekijk onze winkel categorieën.

krachtstroom laadpaal

Laadpaal krachtstroom

Laadpaal krachtstroom Alles weten over laadpalen en krachtstroom? Lees meer of bekijk laadpalen die op krachtstroom werken in de shop of schakel direct met ons …

Read More →
kosten laadpaal

Laadpaal kosten

Laadpaal kosten? Alles weten over laadpalen en de kosten? Lees meer op deze pagina of bekijk laadpalen in de shop en schakel direct met ons …

Read More →
laadpalen subsidie

Laadpaal subsidie

Laadpaal subsidie? Opzoek naar een installatie bedrijf voor laadpalen en onderhoud? Wij plaatsen voor u de laadpalen in combinatie met ons eigen monitoringsysteem. VRIJBLIJVENDE OFFERTE …

Read More →
aanvragen laadpaal

Laadpaal aanvragen

Laadpaal aanvragen? Opzoek naar een installatie bedrijf voor laadpalen en onderhoud? Wij plaatsen voor u de laadpalen in combinatie met ons eigen monitoringsysteem. VRIJBLIJVENDE OFFERTE …

Read More →
leasen laadpaal

Laadpaal leasen

Laadpaal leasen? Opzoek naar een installatie bedrijf voor laadpalen en onderhoud? Wij plaatsen voor u de laadpalen in combinatie met ons eigen monitoringsysteem. VRIJBLIJVENDE OFFERTE …

Read More →