Geen producten in je winkelmand

Laadpaal installeren?

Wil jij graag een laadpaal installeren? Geen zorgen, bij ons kun je alles te weten komen over het installeren van laadpalen. Lees alle informatie, of schakel ons specialistische team van monteurs in om alles in orde te maken.

Offerte aanvragen?

Stap 1 van 2

Onze werkwijze.

Uw persoonlijk laadstation geïnstalleerd in 3 stappen.

1. Vrijblijvende offerte.

Bekijk onze laadstations, bij interesse kunt u geheel vrij blijvend het offerteformulier in vullen. Liever persoonlijk contact? Neem dan contact op via service@autolaadpalen.com of +31 085 105 1338

2. oriëntatie

Nadat u het offerte formulier heeft ingevuld en verzonden nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op. Een van onze specialisten oriënteert zich samen met u op uw situatie ter voorbereiding van de installatie.

montage/installatie

Na het oriënteren van uw persoonlijke situatie ontvang u een overeenkomst met betrekking tot de laadpaal en geleverde werkzaamheden. Wanneer deze akkoord is zullen wij het laadstation binnen 10 werkdagen bij u thuis installeren.

Laadpaal pakket | A

Installatie zonder graafwerk.

€495,-

(starttarief)

Een laadpaal installeren zonder graafwerk is relatief eenvoudig voor ons team, om je een goed beeld te geven van de werkzaamheden hebben we hieronder een lijstje samengesteld. Wil je meer weten? Vraag dan een offerte op maat aan, we leggen je dan alles uit en maken eventueel een afspraak voor het installeren van de laadpaal.

Bestaande uit:

 • Installatie van 1 of 3 fase laadpunt (naar keuze)
 • 1x Aardlekautomaat
 • Incl. 10 meter installatiekabel en UTP kabel
 • Muur doorboring
 • Montage op wand
 • Benodigde Arbeid

 

Situatie voorbeeld:

Laadstation wordt geplaatst op wand in nabijheid van meterkast. Graafwerkzaamheden zijn niet nodig en de kabels kunnen zonder gebruik van de kruipruimte in de meterkast komen.

Bijzonderheden:

Het ombouwen van de meterkast aansluiting van 1-fase naar 3-fase (of andersom) is NIET inbegrepen. Dit dien je aan te vragen bij de netbeheerder.

Laadpaal pakket | B

Installatie met graafwerk.

€675,-

(starttarief)

Een laadpaal installeren met graafwerk is relatief eenvoudig voor ons team, om je een goed beeld te geven van de werkzaamheden hebben we hieronder een lijstje samengesteld. Wil je meer weten? Vraag dan een offerte op maat aan, we leggen je dan alles uit en maken eventueel een afspraak voor het installeren van de laadpaal.

Bestaande uit:

 • Installatie van 1 of 3 fase laadpunt (naar keuze)
 • 1x Aardlekautomaat
 • Incl. 10 meter installatiekabel en UTP
 • Muur doorboring
 • Montage op wand of paal (naar keuze)
 • Benodigde Arbeid
 • Incl. tot 5 meter graafwerk

 

Situatie voorbeeld:

Laadstation wordt geplaatst op wand of paal in nabijheid van meterkast. Graafwerkzaamheden zijn vereist en de kabels kunnen zonder gebruik van de kruipruimte in meterkast komen.

Bijzonderheden:

Het ombouwen van de meterkast aansluiting van 1-fase naar 3-fase (of andersom) is NIET inbegrepen. Dit dien je aan te vragen bij je netbeheerder.

Laadpaal pakket | C

Installatie kruipruimte en graafwerk.

€795,-

(starttarief)

Het installeren van een laadpaal met kruipruimte en graafwerk is relatief kostbaar in tijd, om een goed beeld te geven van de werkzaamheden hebben we hieronder een lijstje samengesteld. Wil je meer weten? Vraag dan een offerte op maat aan, we leggen je alles uit en maken eventueel een afspraak voor het installeren.

Bestaande uit:

Installatie van 1 of 3 fase laadpunt (naar keuze)
1x Aardlekautomaat
Evt. extra kast voor plaatsen aardlekautomaat
Incl. 10 meter installatiekabel en UTP
Gebruik maken van kruipruimte
Muurdoorboring
Montage op wand of paar (naar keuze)
Benodigde arbeid
Incl. tot 5 meter graafwerk

Situatie voorbeelden:

Laadstation wordt geplaatst op een paal (optie). Graaf- en/of straatwerkzaamheden zijn vereist en de kabel dien b.v. via de kruipruimte in de meterkast te komen.
Laadstation wordt bevestigd aan buitenmuur en de kruipruimte wordt gebruikt om deze te bereiken

Bijzonderheden:

Het ombouwen van de meterkast aansluiting van 1-fase naar 3-fase (of andersom) is NIET inbegrepen. Dit dien je aan te vragen bij je netbeheerder.
Let op dat de kruipruimte droog is. Als er (grond)water in de kruipruimte staat, mogen er geen elektra werkzaamheden uitgevoerd worden.

Inhoudsopgave

Een laadpaal thuis installeren is ideaal wanneer je een elektrische auto hebt. Zo kun je de auto namelijk gewoon thuis opladen en is dat met een eigen laadpaal ook nog eens goedkoper. Wanneer je de auto bij een openbaar oplaadpunt gaat laden betaal je namelijk niet alleen voor de geleverde stroom, maar ook een tarief voor de aanbieder van het laadpunt. Kies je voor een laadpaal installatie bij jouw thuis? Dan hoef je slechts één keer een investering te doen. Vervolgens betaal je alleen voor de geleverde elektriciteit voor jouw auto. Naast het gemak van een eigen laadpaal zal het op de lange termijn ook geld schelen.

Kan ik zelf een laadpaal installeren?

Het is zeker niet verboden om zelf een laadpaal te installeren bij jouw thuis, maar dit is niet altijd verstandig. Wanneer je een laadpaal gaat plaatsen zal er meestal moeten worden gegraven en geboord. Heb je hier niet veel ervaring mee? Dan kan het verstandig zijn om dit over te laten aan een professional. Daarnaast zal er altijd eerst een inspectie plaatsvinden voordat je thuis of op het werk een laadpunt kan laten installeren. 

Er wordt dan namelijk overlegd hoe de laadpaal kan worden geïnstalleerd. Meestal duurt de installatie slechts één dag wanneer het gaat om één laadpunt in een standaardsituatie. Mocht jezelf veel kennis hebben op het gebied van installaties en dergelijke? Dan is het zeker een mogelijkheid om deze klus zelf uit te voeren. Toch is het meestal verstandiger om dit te laten doen door echte professionals. 

Een laadpaal laten installeren door professionals

Wil je liever een laadpaal laten plaatsen door ervaren vakmensen? Dan is dat meestal een veilige optie. Het is namelijk niet slim om zelf aan deze klus te beginnen wanneer je niet weet wat je aan het doen bent. Daarnaast zijn er veel aanbieders die een laadpalen verkopen inclusief installatie. Mocht dit niet het geval zijn? Dan zitten daar natuurlijk wel wat kosten aan verbonden. 

Het installeren van een laadpaal is namelijk niet zomaar even gedaan. Er moet worden gegraven en geboord en er zullen een aantal dingen in de meterkast moeten worden aangepast. Zo wordt er in de meterkat een aardlekautomaat aangebracht en een nieuwe groep gelegd. Vervolgens dienen er kabels vanuit de meterkast naar het oplaadpunt te worden gelegd. Dit heb je niet zomaar even gedaan en daarom is het verstandig om een afspraak te maken met de aanbieder van het laadpunt om de installatie te komen doen.

Wat kost het om een laadpaal te laten plaatsen?

Een laadpaal installeren bij jouw thuis of bij jouw bedrijf door ervaren vakmensen brengt kosten met zich mee. Deze kosten hangen ook af van een aantal verschillende factoren. Denk hierbij aan het type laadpaal, de fase waarin het laadpunt oplaadt en nog veel meer. 

Om deze redenen willen veel mensen de laadpaal zelf installeren, maar dat hoeft niet altijd verstandig te zijn. Ga daarom op zoek naar een aanbieder die het laadpunt komt leveren inclusief installatie. Zo weet je namelijk zeker dat de laadpaal professioneel wordt geïnstalleerd en heb je hier geen omkijken meer naar. Bovendien is een laadpaal installeren binnen één dag gebeurd waardoor je geen last hebt van dagenlange werkzaamheden.

Maak een afspraak bij jouw aanbieder

Wil je een laadpaal installeren bij jouw woning of bij jouw bedrijf? Dan kan het slim zijn om hier een afspraak voor te maken bij de aanbieder van het laadpunt. Hierdoor weet je namelijk zeker dat de laadpaal correct wordt geïnstalleerd en ben je hier geen dagen van tijd aan kwijt. Maak daarom een afspraak op een gewenst moment, zodat de professionals hun gang kunnen gaan om de laadpaal te installeren. Hiervoor hoef je namelijk alleen maar aanwezig te zijn en ervoor te zorgen dat de installateurs hun werk kunnen doen.

Welke laadpaal heb ik nodig?

Weet u niet zeker of een oplaadpaal kopen een slim idee is? Welke past bij uw auto model en/of merk? Selecteer uw huidig model of bekijk onze winkel categorieën en mogelijkheden.

krachtstroom laadpaal

Laadpaal krachtstroom

Laadpaal krachtstroom Alles weten over laadpalen en krachtstroom? Lees meer of bekijk laadpalen die op krachtstroom werken in de shop of schakel direct met ons …

Read More →
kosten laadpaal

Laadpaal kosten

Laadpaal kosten? Alles weten over laadpalen en de kosten? Lees meer op deze pagina of bekijk laadpalen in de shop en schakel direct met ons …

Read More →
laadpalen subsidie

Laadpaal subsidie

Laadpaal subsidie? Opzoek naar een installatie bedrijf voor laadpalen en onderhoud? Wij plaatsen voor u de laadpalen in combinatie met ons eigen monitoringsysteem. VRIJBLIJVENDE OFFERTE …

Read More →
aanvragen laadpaal

Laadpaal aanvragen

Laadpaal aanvragen? Opzoek naar een installatie bedrijf voor laadpalen en onderhoud? Wij plaatsen voor u de laadpalen in combinatie met ons eigen monitoringsysteem. VRIJBLIJVENDE OFFERTE …

Read More →
leasen laadpaal

Laadpaal leasen

Laadpaal leasen? Opzoek naar een installatie bedrijf voor laadpalen en onderhoud? Wij plaatsen voor u de laadpalen in combinatie met ons eigen monitoringsysteem. VRIJBLIJVENDE OFFERTE …

Read More →