Laadpaal aanvragen?

Opzoek naar een installatie bedrijf voor laadpalen en onderhoud? Wij plaatsen voor u de laadpalen in combinatie met ons eigen monitoringsysteem.

Advies nodig?

Stap 1 van 3

Onze werkwijze.

Uw persoonlijk laadstation geïnstalleerd in 3 stappen.

1. Vrijblijvende offerte.

Bekijk onze laadstations, bij interesse kunt u geheel vrij blijvend het offerteformulier in vullen. Liever persoonlijk contact? Neem dan contact op via service@autolaadpalen.com of +31 085 105 1338

2. oriëntatie

Nadat u het offerte formulier heeft ingevuld en verzonden nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op. Een van onze specialisten oriënteert zich samen met u op uw situatie ter voorbereiding van de installatie.

montage/installatie

Na het oriënteren van uw persoonlijke situatie ontvang u een overeenkomst met betrekking tot de laadpaal en geleverde werkzaamheden. Wanneer deze akkoord is zullen wij het laadstation binnen 10 werkdagen bij u thuis installeren.

Inhoudsopgave

Wil je graag een laadpaal aanvragen omdat je elektrisch gaat rijden? Dan zijn er een aantal zaken waar je rekening mee dient te houden. Allereerst is het natuurlijk goed dat je elektrisch gaat rijden, omdat je hier natuurlijk de CO2 uitstoot mee verlaagd. Daarnaast kan het financieel ook voordeliger zijn om elektrisch te gaan rijden. Zo zijn de kosten per kilometer gemiddeld lager dan bij een benzine auto. Bovendien hoef je ook niet meer iedere keer naar het tankstation, maar kun je de auto gewoon voor de deur opladen. Hiervoor dien je wel rekening te houden met het aanvragen van de laadpaal.

Aanvragen laadpaal, waar dien ik rekening mee te houden?

Bij het aanvragen van een laadpaal dien je rekening te houden met de woonsituatie. Woon je bijvoorbeeld in een appartement, flat, vrijstaand huis of een rijtjeshuis? Dan verschillen de mogelijkheden per situatie. Wanneer je in een flat of appartement woont kan het zijn dat de laadpaal in een openbare ruimte te staan. Je dient dan rekening te houden met de gemeente. Mocht je de laadpaal op je eigen terrein plaatsen dan gelden er weer andere regels.

Aanvragen laadpaal voor openbare ruimte

Wanneer de laadpaal niet op jouw eigen terrein kan worden geplaatst zal je samen met de gemeente moeten kijken naar de mogelijkheden. Zij beslissen namelijk of en waar een laadpaal in de openbare ruimte mag worden geplaatst. Allereerst zullen zij kijken of er ergens een laadpaal in de buurt staat en of je eigen parkeerplek hebt. Het is zou namelijk mogelijk zijn om de laadpaal te laten plaatsen op jouw eigen parkeerplek. Hiervoor dien je alleen wel toestemming te hebben van de gemeente.

Moet ik een laadpaal aanvragen op eigen terrein?

Je zou haast denken dat een elektrische laadpaal aanvragen op eigen terrein niet nodig is. Toch kan het in de praktijk wel zo zijn. Zo dien je rekening te houden met een aantal zaken wanneer je in een appartementencomplex of flat woont. Wanneer je in een twee onder één kap, vrijstaand- of rijtjeshuis woont zijn de regelingen anders. Hieronder zie je precies war je op moet letten bij het aanvragen van een laadpaal in de verschillende situaties.

Aanvragen voor appartementencomplex of flat

Als je in een flat of appartementencomplex woont, dan dien je rekening te houden met de gemeenschappelijke ruimten. Het laten plaatsen van een laadpaal wordt meestal gezien als een verandering aan deze gemeenschappelijke ruimten. Daarom dien je eerst toestemming te vragen bij de beheerder of de VvE (Vereniging van Eigenaren).

Zodra je toestemming hebt gekregen van de beheerder of de VvE kun je een laadpaal aanvragen bij verschillende aanbieders in Nederland. Hierbij heb je ook de keuze om de laadpaal te laten installeren door de betreffende aanbieder, zodat je hier zelf geen omkijken meer naar hebt.

Aanvragen voor vrijstaand- of rijtjeshuis

Woon je in een twee onder één kap, vrijstaand- of rijtjeshuis en kan de laadpaal wordt geplaatst op eigen terrein? Dan hoef je geen toestemming aan de gemeente te vragen. Het is namelijk toegestaan om een laadpaal te laten plaatsen op je eigen terrein. Hiervoor hoef je alleen een laadpaal aan te vragen bij een aanbieder van laadpunten. Vervolgens kun je ervoor kiezen om het betreffende bedrijf de installatie te laten verrichten. Zo weet je namelijk zeker dat de aansluiting goed verloopt en dat de laadpaal binnen één dag is geïnstalleerd, mits het om een normale situatie gaat.

Maak een afspraak met de aanbieder

Heb je een laadpaal aangevraagd bij een aanbieder van laadpunten? Dan kun je ervoor kiezen om een afspraak te maken voor de installatie. In de meeste gevallen is het namelijk niet verstandig om dit zelf te doen. Maak daarom tijdens het aanvragen van de laadpaal een afspraak bij het bedrijf om de laadpaal op een gewenst moment te laten plaatsen. Hierdoor ben je er namelijk van verzekerd dat de installatie op een goede manier verloopt en heb je er zelf geen omkijken meer naar.

Welk laadstation heb ik nodig?

Weet u niet zeker welk laadstation past bij uw auto model en/of merk? Selecteer uw huidig model of bekijk onze winkel categorieën.

krachtstroom laadpaal

Laadpaal krachtstroom

Laadpaal krachtstroom Alles weten over laadpalen en krachtstroom? Lees meer of bekijk laadpalen die op krachtstroom werken in de shop of schakel direct met ons …

Read More →
kosten laadpaal

Laadpaal kosten

Laadpaal kosten? Alles weten over laadpalen en de kosten? Lees meer op deze pagina of bekijk laadpalen in de shop en schakel direct met ons …

Read More →
laadpalen subsidie

Laadpaal subsidie

Laadpaal subsidie? Opzoek naar een installatie bedrijf voor laadpalen en onderhoud? Wij plaatsen voor u de laadpalen in combinatie met ons eigen monitoringsysteem. VRIJBLIJVENDE OFFERTE …

Read More →
aanvragen laadpaal

Laadpaal aanvragen

Laadpaal aanvragen? Opzoek naar een installatie bedrijf voor laadpalen en onderhoud? Wij plaatsen voor u de laadpalen in combinatie met ons eigen monitoringsysteem. VRIJBLIJVENDE OFFERTE …

Read More →
leasen laadpaal

Laadpaal leasen

Laadpaal leasen? Opzoek naar een installatie bedrijf voor laadpalen en onderhoud? Wij plaatsen voor u de laadpalen in combinatie met ons eigen monitoringsysteem. VRIJBLIJVENDE OFFERTE …

Read More →